22. 2. 1988 Braid Valley Hospital, Ballymena

Den, kdy přišlo na svět nejukřičenější dítě roku. Malá Emily.
Později se ubytuje se svými rodiči v 18 Moyle Gardens St., Carnlough v Severním Irsku, jen pár kilometrů od města Ballymena.

11. 11. 1995

Otec bere svoji dcerku poprvé do práce, do knihovny městečka Carnlough, aby ji mohl sám vzdělávat. Později se prokáže Emilyna láska ke knihám.

7. 8. 1996

Emily se smíchem utíká po pláži podél moře. Hlasitě a radostně vykřikuje na dívku jménem Ailis. Rodiče ale opodál pozorují, jak jejich dcerka je na pláži úplně sama.

Společně tak poprvé dostává do rukou housle.

1. 12. 1996

Dcerka potkává svoji první opravdickou kamarádku, Aoife, která je o dva roky starší a netuší nic o původu rodičů Emily. Stejně tak nikdy neměla zjistit o původu samotné Em.

1999

Do městečka Carnlough, konkrétně do domu číslo 18 v Moyle Gardens Street doletí sova s rudou pečetí. Emily byla přijata do školy Čar a Kouzel v Bradavicích. Ačkoliv rodiče nechtěli mít kouzelnické potomstvo, museli Em prozradit o tomto světě.

Konec školního roku 2001/2

Emily byla společně s jejími spolužáky a přáteli unesena do Chroptící chýše spolkem Ještěrek. Po třech měsících je zachrání bystrozoři a tak jen o vlásek uniknou smrti. Ačkoliv Emily byla celou dobu statečná, později se u Svatého Munga zhroutila.

30. 6. 2002

Emily se vrátila ze školy k tetě jen aby jí otevřel malý zrzavý klučina dveře. Po dlouhém zvažování jestli je to správný dům se ve dveřích také objevila její teta.
Nasledovalo dlouhé vysvětlování, zatímco si klučina hrál s poničeným letadýlkem. Teta Elizabeth adoptovala Alastaira, ztraceného přeživšího rodu Scarborough.

25. 7. 2002

Emily s brekem balí kufry. Cestou ze schodů se podívá na matku, která jen kroutí hlavou s tím nejpřísnějším pohledem. Emily se natrvalo přestěhuje ke své tetě Elizabeth.

13. 1. 2004

Zrzavá dívka dostává do rukou bílý odznak s červeným křížem. S nadšením přijímá svoji úlohu asistentky ošetřovatele.
Zároveň si uvědomuje svoje trauma z únosu.

2007

Dostudovala a byla vržena do světa dospělých. Po dlouhých měsících si našla práci v nemocnici svatého Mungo. Sice ne jako lékouzelník jak dříve doufala, ale jako poštovní zapisovatelka a rozesílatelka.

2008

Už ne tak malé Emily přišel balíček s přilehlými černými šaty a péřovým pláštěm. Spolu s tím i pozvánka na svatbu Giana a Adama, jejích dlouholetých přátel, kde jim zahrála na housle k prvnímu tanci.
Ke konci večera se připojila k Marry a zabydlely se v jejich stanu.
Emily si připomíná své staré pocity po prvních polibcích.

2011

Marry ji zavedla se zavázanými oči do parku. Myslela si, že nikdy nedojde k této chvíli, kdy si Marry klekne na jedno koleno a vytáhne třpytivý prsten, který si Emily se slzami nechá navlíknout na prst.

24. 4. 2012

Plánování svatby stálo hodně úsilí. Hosté, jídlo, místo, prsteny, svědci…
Při prvním tanci se Emily zadívá na Marry
Kde byl celý můj život tento nádherný moment?

27. 5. 2014

Emily věděla, že chce s Marry žít život plnými doušky a doufala v jejich vlastní rodinu. Po dlouhém přemýšlení, uvažování a plánování na svět přicházejí další nejukřičenější děti roku. Malá Cleone a malý Cormac.